Tillbehör och utrustning

För att underlätta för dig och förstärka upplevelsen av ditt kallbad finns det bra utrustning att tillgå.

  1. Genom att använda mössa underlättar du för kroppen att behålla lite av värmen då huvudet annars är som en skorsten och släpper ut mycket av kroppsvärmen just den vägen.
  2. Handskar. Många använder sig av handskar vilket kan vara skönt då de allra flesta får ont i händerna av att hålla i en iskall badstege eller låta en kall vind kyla ned fingrarna. Neoprenhandskar är tillverkade av ett syntetiskt gummi som är flexibelt, vattentätt och har isolerande egenskaper. Dessa gör att du kan ha händerna i kallt vatten och behålla viss värme i fingrarna och undvika de klassiska “klofingrarna”. 
  3. Badskor. För att få bättre fäste på hala underlag och slippa bli smutsig vid dyiga eller leriga bottnar. Även neoprenskor är populära bland kallbadare, de har samma egenskaper som neoprenhandskar.
  4. Något isolerande material att stå på som en bit liggunderlag när du byter om. Detta är mumma för blöta fötter efter kalla bad. 
  5. En badrock, modell större. Gör det möjligt för dig att byta om under ett skyddande lager tyg och slippa trassla med en handduk som lätt faller av.
  6. Kläder som är anpassade efter lager på lagerprincipen. De ska även vara enkla att ta på trots att händerna kan vara lite kalla och blöta. 
  7. Termos med något varmt och sött att dricka efter badet.
  8. Mindre yxa för att slå hål på eventuell tunn is. En detalj i utrustningen kan tyckas men ovärderlig då det lagt sig ett tunt istäcke på sjön.   

Som du kan se är det ingen avancerad utrustning som krävs för att kunna njuta av kallbad. Mycket av det ovan nämnda finns i de flesta hem. Om inte, kolla om du kan låna av grannen;)

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå