Wild swimming

Wild Swimming, är en populär form av träningsform där utövaren simmar i naturliga vattendrag som sjöar, floder, hav eller dammar istället för i traditionella pooler. Det är en aktivitet som främjar en nära kontakt med naturen och ger oss en unik upplevelse av det fria vattnet.

De fysiska och mentala hälsofördelar är flera. Eftersom det ofta kräver simning i öppna och ibland utmanande vattenförhållanden, ger det utövarna en bra träningsmöjlighet. Simningen stärker både muskler och vårt kardiovaskulära system och är ett bra sätt för oss att öva på uthållighet och simteknik.

En av de stora fördelarna med wild swimming är den fysiska träningen det ger. Att simma i naturliga vattenkällor kräver mer ansträngning än att simma i en pool på grund av faktorer som strömmar, vågor och olika vattenförhållanden. Det ger en helkroppsträning som engagerar muskler, förbättrar uthållighet och styrka.

Wild swimming hjälper dig hitta nuet samt släppa stress och press och ersätta detta med en djup känsla av lugn.

“En inre resa”

Kom ihåg säkerheten vid wild swimming. Det är viktigt att ha kunskap om vattenförhållanden, simma inom säkra områden och vara medveten om risker som kan vara förknippade med att simma i naturliga vattenmiljöer. Håll dig gärna nära land och simma tillsammans med en kompis eller partner. Dyk aldrig i okända vatten. Håll koll på båtar, SUP-brädor och liknande och simma gärna med en orange  badmössa så att du syns tydligt. Var medveten om strömmar och simma gärna med en flytboj. 

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå